5ac5f224427e3.jpg

Első körben 550-en nyertek a falusi turizmus fejlesztését támogató pályázaton

2018-04-05


Többek között a falusi turizmus fejlesztését szolgálja az a mintegy 23 milliárd forint támogatás, amelyet a Miniszterelnökség első körben megítélt a Vidékfejlesztési Program nem mezőgazdasági tevékenységek támogatására meghirdetett pályázata keretében.

A falusi turizmus fejlesztését célzó vidékfejlesztési pályázaton született döntésnek köszönhetően, első körben összesen 550 vállalkozás részesülhet támogatásban. A nyertes vállalkozások csaknem 23 milliárd forintot fordíthatnak többek között falusi szálláshely létesítésére, fejlesztésére, illetve egyéb nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztésre. A vidéki térségben működő mezőgazdasági mikrovállalkozások projektjeik megvalósítására maximum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan fogják megkapni. Fontos hangsúlyozni, hogy a nyertes kérelmek száma és a támogatási összeg a még folyamatban lévő értékelések lezárásával, a közeljövőben tovább fog emelkedni.
A Miniszterelnökség a mostani döntéssel együtt az idei évben összesen 89 milliárd forint vidékfejlesztési kötelezettségvállalást tett, így a Vidékfejlesztési Program keretében már több mint 1200 milliárd forintról, a teljes keret 93%-áról megszülettek a támogatói döntések.

A pályázatra a hivatalos adatbázis szerint 1667 darab támogatási igény érkezett 67,7 milliárd forintos összeggel (és 700-1000 nyertessel kalkuláltak a kiírásban), így feltehetően még jelentős számú pályázatot kell értékelni a következő időszakban.

Forrás: kormany.hu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az elmúlt héten ismét bővült nyerteseink listája!
A vidékfejlesztési, mezőgazdasági pályázatok értékelésének köszönhetően több mint 100M Ft támogatást hoztunk el ügyfeleinknek!

GRATULÁLUNK A NYERTESEKNEK!

Amennyiben pályázni szeretne, ne késlekedjen, keresse az EU Management Kft-t!