5b169b2f24db0.jpg

Új utak nyílnak a vállalkozásoknak

2018-06-05


Kutatás, fejlesztés, innováció - ezeket a kulcsterületeket helyezi fókuszba a Magyar Fejlesztési Bank uniós finanszírozású, a vállalkozók számára életre hívott hitelprogramja.

Régóta fennálló gazdasági probléma a magyar vállalkozások esetében, hogy pénzügyi lehetőségeik miatt nem tudnak kutatásra, fejlesztésre és innovációra költeni, holott ez elengedhetetlen lenne a fejlődésükhöz.

Az ilyen jellegű beruházásokkal növekedne a termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés, ez pedig új és jelentős szellemi értékeket, piaci termékeket, szolgáltatásokat, technológiákat, esetenként prototípusokat eredményezne.

Erre a komplex problémára nyújt megoldást a Magyar Fejlesztési Bank K+F+I hitelprogramja.Az Európai Uniós forrású, kifejezetten vállalkozóknak szóló hitelprogram elsődleges célja, hogy segítse azokat a magyar cégeket, amelyek piacképes ötleteket, előremutató termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenének, ugyanakkor nem, vagy csak szűkösen rendelkeznek pénzügyi forrásokkal.

A hitel új utakat nyit számukra - ezek a vállalkozások ipari kutatásokat, kísérleti fejlesztéseket végezhetnek, beruházhatnak ötleteik innovatív kivitelezésébe és azokat piacra is vihetik, ezáltal is növelve beruházásaik és vállalkozásuk értékét és gazdasági versenyképességét.

A hitelprogram magyar mikro-, kis-, közép-, és nagyvállalatok számára elérhető, mindössze 10% önerővel, 0%-os éves kamattal. A további részletekről a www.mfb.hu oldalon, illetve a 642 MFB Pont bármelyikén tájékozódhat.

Forrás : penzcentrum.hu