5da06e0723fb7.jpeg

Energetika

GINOP-4.1.3-19 „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak


15 milliárd forintos keretösszeggel hamarosan megjelenik a GINOP-4.1.3-19 „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című felhívás, amely keretében támogathatók lesznek a kkv-k épületeinek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló napelemes rendszerek telepítése. Bővebb információ és ingyenes előminősítésre való jelentkezés alább!
A felhívás keretében önállóan támogatható tevékenységek az alábbiak:
Napelemes rendszer beszerzése és telepítése a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából
 Továbbbb a teljes tartalomra

 
Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása
GINOP-4.1.4-19

A támogatás célja

Jelen Felhívás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházások megvalósításához vissza nem térítendő támogatás formájában. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Meghosszabbítva: 2020. szeptember 15-ig.

Továbbbb a teljes tartalomra