Önerő kiegészítő hitel

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel


A Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel az Európai Uniós pályázati források sikeres felhasználását segíti azzal, hogy a megalapozott üzleti és fejlesztési tervekkel rendelkező KKV-k elegendő önrész hiányában is belevághatnak beruházási, fejlesztési céljaik megvalósításába. A pályázni kívánók ezen túl optimálisan strukturált, célzott finanszírozási háttérrel tervezhetik a beruházásaik és vállalkozásaik és vállalkozásuk jövőjét.

A Széchenyi Önerő Kiegészítő által kínált lehetőség a KKV-k pályázati esélyeinek növelését és a pályázatból történő beruházások sikeres megvalósulását célozzák meg.


A Hitel összege

Az igényelt Önerő Kiegészítő Hitel összege minimum 500.000,- Ft, a maximális hitelösszeg 50 millió Ft, és ezek között 100.000,- forintonként emelkedő összegű lehet. Az igénylőnek a tervezett beruházás összköltségének minimum 20%-át kitevő saját erővel szükséges rendelkeznie.


A hitel futamideje

A hitel futamideje az Önerő Kiegészítő Hitel esetén 1 év 10 év közötti lehet.


A hitel törlesztése

A hitel folyósítása számla alapján történik. A vállalkozás a tőke törlesztésére akár 2 éves türelmi időt is kaphat, így a tőketörlesztést csak a türelmi idő letelte után kell megkezdenie. Naptári negyedéves és havi tőketörlesztésre is lehetőség van. A tőketörlesztés lineáris.


Hogyan igényelhető Önerő Kiegészítő Hitel?